Få perfekte feriebilleder

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Noget af det man virkelig kan tage med sig hjem fra en ferie, er minderne. Minderne kan man ikke ændre ved, men man kan hjælpe med at huske dem ved at have billeder, og man siger jo, at  et billede siger mere end 1000 ord. Der er mange, der udelukkende tager billeder med deres telefoner, og telefoner er da også blevet udstyret med så gode kameraer, at de er lige så gode som mange digital kameraer, hvis budgettet ikke rækker til gode spejlrefleks kameraer. Hvis man virkelig vil have gode billeder med hjem, kan det dog godt betale sig at have et lidt bedre kamera med, end et der kan ligge i lommen.

At tage et godt billede handler dog ikke kun om at have et godt kamera. Ligesom man sagtens kan tage fantastiske billeder med et mindre godt kamera, kan man også tage elendige billeder med et godt kamera. Det handler i høj grad om at have høje for det, og ikke mindst at finde et godt motiv, da det er meget svært at tage et godt billede, hvis man ikke har noget godt at tage det af.

At blive en god fotograf er ikke noget man kan lære ved at læse om det, det er noget der skal klares i virkeligheden ved at øve sig og tage billeder igen og igen og igen og igen i forskellige situationer og af forskellige slags. Det er på den måde man lære om lukketider, blænde osv. Selvom man ikke kan lære det ved at læse om det, så er der alligevel nogle gode råd til hvordan du kan få bedre billeder med enkle virkemidler.

Tager du eksempelvis mange naturbilleder, kan det være en rigtig god ide med et stativ, der holder kameraet fuldstændig stille. De kan koste tusindvis af kroner, men er det på hobbyplan kan du købe et der er lige til at have med i rejsetasken til ganske få penge (inkpro har eksempelvis et kamerastativ til under 50 kroner). Du kan sagtens have det med i kufferten og med ud i naturen, det er også perfekt hvis du skal optage en sekvens hvor du står på ski eller lignende.

Skriv en kommentar