Ferieaktiviteter i København

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sommetider er det rart med en ferie herhjemme. Man får ikke altid tid til at se der, hvor man egentlig bor. Måske bor du i provinsen og vil en tur til København i ferien. Måske bor du selv i hovedstaden, men føler aldrig rigtig, at du får set byen ordentlig. Uanset hvad er det godt at være turist i København, om det så er turist i egen by eller ej. Her er nogle gode tips til, hvad man kan få tiden til at gå med i ferien.

Se nogle af de mange museer

Du kender sikkert mange af attraktionerne i København, og har sikkert allerede set mange af dem før. Det kan dog stadig være rart med et gensyn, og måske er der også nogle ting, du endnu ikke har set ordentligt. For eksempel er byen fuld af spændende museer.

Er du og din familie eller venner til kunst, ligger der masser af smukke og berømte kunstmuseer. Tag på Glyptoteket, Thorvaldsens Museum eller Gammel Strand, for at nævne nogle få. Også Statens Museum for Kunst og Charlottenborg er kendt vidt og bredt for deres flotte samlinger og interessante udstillinger.

Det kan dog også være, at I mere er til ting, der har at gøre med den virkelige verden, så som historiske museer eller museer om naturen. Det har København også masser af. Hvis det er dyreriget, der trækker, så tag ud mod Kastrup og se Den Blå Planet, hvor man kan opleve havdyr i moderne og kreative omgivelser. Det er fyldt med flotte akvarier og spændende info om alle mulige fisk, skaldyr og hvad man ellers kan forestille sig.

Det man kan kalde de faktuelle museer, i modsætning til kunstmuseerne, er en utroligt god måde at lære noget nyt om verden omkring os, hvad enten det er naturen eller historien eller teknologien, for den sags skyld.

Gå på byvandring og se de smukke attraktioner

Man behøver dog ikke tage på museum, for at opleve noget i København. De mange berømte kvarterer har masser af attraktioner at byde på. Gå en tur på Christiania, se Indre By, Nørrebro, Vesterbro og hvad I ellers har hørt om. Disse steder sprudler af charme, rigtig københavnsk energi, og der er masser af hyggelige pletter at slå sig ned på, hvis man vil have en picnic i en park eller på en dejlig café.

Der er naturligvis også masser af attraktioner, som alle kender, så som den lille havfrue, storkespringvandet, Rundetårn og alt muligt andet. En byvandring kan være en god måde at få set eller genset disse monumenter, ligesom det også kan være en mulighed for rigtigt at fornemme byen.

I sin iver for at komme ud og se verden glemmer man ofte, at man har en historisk hovedstad lige på sin dørtærskel. Og ja, det er dejligt og skønt at komme ud i andre lande, men somme tider er det også godt at blive hjemme. Det kan både være for at spare penge sammen til den næste store tur, eller simpelthen bare fordi, man har lyst til at se smukke København.

 

 

Skriv en kommentar