Fokus på bæredygtig mode vinder frem

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Modebranchen har i mange år fået skyld for at være årsag til stor miljøforurening og massiv udledning af Co2, men det er efterhånden også gået op for flere og flere forbruger, at de også har en del af ansvaret.

Heldigvis vokser fokusset på bæredygtig mode, både hos producenter, designere, forhandlere og forbrugere. Du kan finde meget mere info om bæredygtige tekstiler på klimavenligt-tøj.dk, og hvad du som forbruger skal gå efter.

Så meget tøj køber danskerne

Hvert år køber vi danskere omkring 15-17 kg. tøj i gennemsnit. Så det er klart at der skal produceres en del for at følge med til det krav.

Men dermed har forbrugerne også en enorm indflydelse på hvad der bliver produceret, for der bliver selvfølgelig lavet det der bliver solgt og det der bliver efterspurgt.

Dog har det haltet med at kunne købe klimavenligt tøj i de fysiske butikker, hvor udvalget på nettet har været temmelig stort i en del tid efterhånden, men er du mest til at shoppe tøj i en fysisk butik så er der håb forude, mere og mere klimavenligt tøj finder nemlig også vej til butikkerne.

Bæredygtigt tøj skabt på bæredygtige tekstiler

Bæredygtigt tøj er mange ting, noget er i princippet bæredygtigt når det i sin levetid forbrænder samme mængde Co2 som det udleder under fremstillingen.

Bæredygtighed er derfor et samspil mellem flere faktorer:

 

  • Råvarer materialer
  • Forbrug af ressourcer under produktion
  • Forbrug af Co2 under transport
  • Kvalitet
  • Levetid
  • Forbrug

 

Der findes efterhånden flere og flere mærkningsordninger for bæredygtigt tøj som kan hjælpe dig med at finde rundt i det der for mange er ret nyt.

Dog findes der også en del tøj der ikke er mærket, men stadig er bæredygtigt, her er det op til den enkelte forbruger at researche og finde ud af hvorfor og hvordan tøjet er bæredygtigt.

 

Skriv en kommentar