Her skal du passe på roaming

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At tage sin mobiltelefon med på ferie, falder de fleste meget naturligt, da de er blevet så almindelig en del af vores liv, og desuden har mange af os ikke noget andet kamera, end det der sidder i vores smartphones, og derfor er det et uundværligt “værktøj” at have med på på ferie.

Der er mange der har abonnementer, der inkluderer roaming i en lang række europæiske lande, således at ikke skal betale ekstra, hvis de eksempelvis bruger deres mobiltelefon i Spanien, Italien, Tyskland eller hvor de nu måtte være henne. Der er mange mobilselskaber der tilbyder dette, du kan sammenligne abonnementer her, og om sommerene er det ofte ikke noget problem, da de fleste destinationer (minus Tyrkiet) ofte er dækket ind under disse.

Når det kommer til populære destinationer på vinterferier, er det dog ofte en lidt anden snak, hvis det ikke lige er skirejser. Om vinteren har vi en tendens til at rejse meget længere væk i jagten på sol og varme. Medmindre det er de kanariske øer er de derfor i langt de fleste tilfælde destinationer, der ligger uden for Europa.

Thailand er et af de mest populære rejsemål for os danskere, og der er hvert år mange tusinde danskere der tager til smilets land. Klimaet er skønt, menneskerne er smilende og vandet er varmt, hvilket ikke overraskende tiltalder mange mennesker. Man kan dog let komme hjem til en ubehagelig overraskelse, hvis man roamer meget i Thailand på et dansk abonnement.

Prisen for at bruge data i Thailand ligger ofte på omkring 100 kroner pr. megabyte, hvilket svarer nogenlunde til at se et par billeder på Instagram, og altså hurtigt kan blive en meget bekostelig affære, ikke mindst hvis man rejser med børn, der ikke tænkere videre over det, og bruger lystigt på Facebook, Instagram, Snapchat og diverse andre sociale medier.

Det samme gør sig gældende for eksempelvis Kap Verde, der også er blevet en magnet for danskere i de senere år.

 

Skriv en kommentar