Hvilke rejseselskaber kan du stole på?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Varmen har sluppet sit tag i os, sommeren er slut, og efteråret er for alvor kommet over os med regn og blæst. Det betyder også, at der er flere og flere der begynder at søge efter deres vinterrejser på Google, uanset om det så er skiferier eller måske rejser til varmere himmelstrøg, der lokker.

Der findes mange rejseselskaber her i landet, og langt langt de fleste af dem er gode solide selskaber, man kan stole på. De fleste danskere kan måske nævne 6-7 selskaber, men kommer ofte til kort når man først er kommet i tanke om Star Tour, Spies, Apollo, Bravo Tours og måske et par andre, men rent faktisk er der mere end 300 rejselskaber, der er tilmeldt Rejsegarantifonden, der  svarer til E-handelsfondens e-mærke om sikker e-handel.

Der er med andre ord faktisk rigtig god mulighed for at støde på et rejseselskab du aldrig har hørt om, når du skal finde en rejse, men det betyder altså langt fra, at du ikke kan stole på dem. Det vil dog altid være en god ide at tjekke tjenester som TripAdvisor og lignende omkring hoteller, man skal bo på og den slags.

Vælger man et selskab der er med i Rejsegarantifonden er man ikke sikker på at få en god rejse, men man er sikker på at få sine penge igen, hvis selskabet der udbyder skulle gå konkurs inden afrejse, eller få betalt rejsen hjem, hvis selskabet skulle gå konkurs under rejsen.

Det bedste du kan gøre, hvis du skal bestille en rejse hos nogen du ikke kender, er at søge på dem på Google og læse hvad andre skriver om dem. Disse artikler findes typisk ikke på side 1, mens hvis du går et par sider længere tilbage, kan der ofte findes bruger anmeldelser og lignende. Samtidig skal man dog huske på, at for hver negativ historie er der tit 10 positive, men folk har en tendens til kun at fremhæve de negative ting – så tag det med et gran salt.

Generelt er det sikreste i grove træk at rejse med de store selskaber, der har været i spillet i mange år, og hvert år rejser med mange tusinde gæster.

 

Skriv en kommentar