Kend reglerne inden i kører afsted

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Skiferier er en af os danskeres yndlingsrejseform, og hvert år drager mange tusinde danskere syd og nordpå i jagten på sne og bjerge. Nogen tager på busrejser, andre tager flyet mens andre vælger at køre selv. Hører man til de sidste, er der dog nogle regler man bør sætte sig ind i, inden man sætter sig bag rattet og drejer nøglen.

Selvom vi lever i EU og vi langt hen ad vejen opererer med de samme regler og love, så er der forskelle i færdselslovene rundt omkring i EU. Det kan blive en dyr fornøjelse af overtræde reglerne, og derfor er det altså fornuftigt lige at tjekke op på de pågældende lande, inden man krydser grænserne.

Hastighederne

Der er rimelig stor forskel på, hvor hurtigt man må køre i de forskellige lande. Det er derfor en rigtig dårlig ide blot at gå ud fra, at det er det samme som i Danmark. Hvis man blot følger den lokale skiltning, har man dog sit på det rene, så hvis du blot er opmærksom, sker der ikke noget.

Autostole

Et sted hvor der er stor forskel på reglerne, er når det kommer til autostole. Det absolut vigtigste er, at du har købt en autostol der følger alle de internationale krav. Det kunne være en Recaro zero som denne, men der er masser af alternativer. I Italien er man dækket ind hvis man følger de danske regler, men i Frankrig er det eksempelvis ulovligt at have et barn på under 10 siddende på forsædet, medmindre der ikke er et bagsæde i bilen. Du kan læse alle reglerne på FDM’s hjemmeside.

Vinterdæk/snekæder

I Danmark anbefales det naturligvis at man har vinterdæk på om vinteren, men en anelse besynderligt er det ikke noget der er påkrævet ved lov. Kører man mod snefyldte bjerge, giver det næsten sig selv, at man skal have vinterdæk på, og det er da også lovpligtigt i stort set alle lande, der har bjerge og sne. Lidt pudsigt er det ikke lovpligtigt i Norge, det ER dog lovpligtigt at biler med en totalvægt på over 3500 kg har snekæder i bilen – uanset vejret.

Skriv en kommentar