Skibriller eller solbriller til skiferien

Sådan vælger du de rigtige skibriller

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er stadig sommer og ifølge kalenderen er der da også en måneds tid, inden det bliver efterår. Denne sommer har det ikke lige været rejser, som de fleste har beskæftiget sig med. Der er mange, der efterhånden lider godt og grundigt at rejseskruk, og længes efter igen at komme ud og se verden. Hvordan rejsebranchen kommer til at se ud sidst på året og næste år vides endnu endnu, men en ting er nok helt sikkert, der er mange der skal på skiferie i den kommende sæson.

Der vil utvivlsomt være nogle destinationer, der kommer til at være meget mærket af det, ikke mindst de steder, hvor afterski spiller en stor rolle. Omvendt er der også mange andre steder, der med stor sandsynlighed kommer til at være urørt af det. Norge og Sverige, hvor de fleste kører til, og hvor afterski ikke spiller den samme afgørende rolle som i eksempelvis Østrig, kan meget vel komme til at boome i år.

Hvis du er en af dem, der skal på skitur for første gang, så er der en verden af udgifter og udstyr der åbner sig for dir, når du skal til at købe ind til turen. En af de steder, hvor man kan være meget i tvivl om, hvad man skal købe, er når det kommer til skibriller. For hvad skal du vælge, de traditionelle skibriller, eller nogle solbriller til sport. Skibrillerne har den fordel at de dækker bedre og beskytter huden omkring øjnene bedre mod kulde. Specielle solbriller har den klare fordel, at de ikke fylder så meget, at de er lettere at have på, og ikke mindst, at de kan bruges til andet end at stå på ski med.

Generelt er det sådan, at det er meget koldere mod nord end det er i alperne. Så tager man nordpå kan det være en god ide med skibriller af den grund, at de giver lidt varme og beskytter mod kulden. Tager du derimod til Italien og Østrig vil du se mange flere med solbriller, ikke mindst fordi de er lidt mere moderigtige og ikke ødelægger looket, når man suser ned af pisterne.

Skriv en kommentar