Skiferie med børn – husk sikkerheden

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi nærmer os midten af november, hvilket betyder at december og julen nærmer sig, men det er langt fra det eneste der nærmer sig med hastige skridt. Det er nemlig også ved at være sæson for skiferien. Typisk starter den op i slutningen af november og varer indtil slutningen af marts eller midt i april. Det kommer naturligvis altid an på vejret og hvor i verden turen går hen. Jo højere man befinder sig, jo længere strækker sæsonen sig også ofte typisk.

Det kan være at du er i den heldige situation, at du skal have dine børn med, og måske ska du have dem med for første gang. Skiferie er en fantastisk ferieform for hele familien, det er en aktiv ferie, hvor man virkelig får rørt sig og brændt nogle kalorier af, og så er det en god måde at komme hinanden ved som en familie. Desuden kan du være stensikker på, at børnene er trætte om aftenen efter en hel dag på pisterne eller løjperne, alt efter om du er taget nord eller sydpå.

Husk udstyret til børnene

Skiferie er en fantastisk ferieform, men det er også en ferieform, der hver år koster mange tusinde danskere skader af den ene eller anden slags. Der er rigtig mange, der vender hjem fra Italien, Frankrig, Østrig, Norge eller hvor de nu har været med brækkede eller forstuvede arme og ben.

Det er derfor vigtigt at være forsigtig og i hvert fald ikke være dumdristig, når man står på ski. Som forældre skal du desuden huske på, at du er rollemodel og forbillede for dine børn, og at de vil se dig som referencepunkt. Det betyder dog, at det er meget svært at forklare dem, hvorfor de skal passe på, hvis du ikke selv gør det.

Noget af det er utrolig vigtigt når det kommer til sikkerhed er, at du sørger for at dit barn altid har en skihjelm på, da hovedskader er noget af det farligste (du kan købe skihjelme til børn her). Man kommer sig over en brækket arm, men hvis det går ud over hovedet kan det være meget værre.

Så selvom du måske har stået på ski i mange år og ikke længere normalt ville bruge hjelm, bør du altid gøre det, når du er i nærheden af dine børn.

Skriv en kommentar