Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Danmark har et meget omskifteligt vejr – det er vi fleste bevidste omkring. Det kan være nærmest tropisk vejr om sommeren, mens det om vinteren kan være mange minusgrader. Derfor er der en stigende tendens blandt os danskere til at tage ud at rejse om vinteren, i stedet for om sommeren. Der er mange, der gemmer deres udenlandsrejse til vinterferien, da det er her, det er koldt i Danmark – og der man rigtig har brug for at tage ud at rejse.

Der kan være en del gavnlige effekter ved at omstrukturere rejsesæsonen, hvis man er typen, der primært tager ud at rejse om sommeren. For det første, kan der være penge at spare, da der ikke er lige så mange, der tager på solferie om vinteren, og der er derfor ikke lige så stor rift om billetterne, som hvis du rejser om sommeren. Der vil altså være penge at spare, hvis man dropper at rejse udenlands i sin sommerferie. Desuden er her så varmt, at det sagtens kan lade sig gøre at blive solbrændt, ligge ved stranden og generelt få en varm og afstressende feriestemning.

Selvom det ikke er højsæson at tage ud at rejse om vinteren, så kan det også sagtens lade sig gøre at finde en billig afbudsrejse – se eksempelvis her. I takt med, at det bliver mere og mere populært at tage udenlands, når vi rammer vinterhalvåret, så vil mulighederne for at få sig en billig afbudsrejse også stige, hvilket betyder, at det faktisk kan blive endnu billigere, selvom det bliver mere populært.

 

Det er sundt at rejse om vinteren

Der er faktisk også sundhedsmæssige fordele ved at tage ud at rejse om vinteren. Rigtig mange danskere døjer eksempelvis med vinterdepressioner i større eller mindre grad. Faktisk lider om til 5% af danskerne af vinterdepression, ifølge statistik fra netdoktor.dk. Det skyldes blandt andet de faldende lysmængder og temperaturer. Det påvirker mængden af glædesstoffet, serotonin, i hjernen, og det betyder altså, at vi bliver nedtrykte. I den forbindelse giver det god mening, hvis man venter med sin ferie til vinteren, hvor man har mere brug for det.

Skriv en kommentar