Ting du skal have styr på inden du kører på skiferie

Mand foran sin bil i snevejr

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom vi er nået til starten af januar, og de rigtig kolde temperaturer venter lige om hjørnet, så er der endnu ikke faldet sne som er blevet liggende. Dette får mange vinter- og sneglade danskere til at søge mod udlandet. I lande som blandt andre Norge, Østrig, Sverige og Frankrig, er det nemlig muligt at boltre sig rundt i store mængder sne. Disse steder er der rig mulighed for alpinski, langrend, slædeturer og sneboldkampe. Men når man forlader det helt tørre Danmark til fordel for de sneklædte bjerge i de førnævnte lande, er det vigtigt at forberede sig grundigt. Især bilen skal være klar. Læs herunder hvordan.

De seneste kort til din navigation

I gamle dage var det noget sværere at tage på bilferier, da man kun havde et fysisk kort til at kigge efter. I dag har de fleste danskere en GPS, som de kan bruge til at blive guidet frem. Men mange GPS´er er afhængige af opdateringer, så de nøjagtigt kan guide folk rundt. Det er heller ikke alle GPS´er som inkluderer det land, man ønsker at køre i. Derfor er det vigtigt at tjekke sin navigation, inden man køre. Hvis du ikke har en, kan du finde din her.

Monterede vinterdæk

Nøjagtigt ligesom herhjemme når temperaturen falder, så bliver vejene i udlandet glatte. Det kan endda være farligere, da der som regel er mere sne og is de steder, man tager på skiferie. Derfor er det meget vigtigt at have vinterdæk på.

Tag alle forholdsregler

Som nævnt findes der større mængder sne i de lande, vi rejser til, når vi skal ud og stå på ski. Derfor er omstændighederne også noget mere uforudsigelige. Derfor er det ikke kun skiudstyr og varmt tøj man skal have i bagagerummet. Ting som sneskovle, kæder, snor, salt og grus er alle meget behjælpelige, hvis man skulle sidde fast i sneen.

Skriv en kommentar