Tips til forretningsrejsen

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange mennesker i Danmark har hvert år mange rejsedage i forbindelse med deres arbejde. Det gælder altid om at være forberedt på din forretningsrejse og være velmødt. Generelt findes der vidt forskellige forretningsrejser afhængig af branche. Det er vigtigt, at regler og fysisk tilstedeværelse overholdes hver gang for, at forretningsrejsen er en succes.

Få disse afklaret inden afrejse

Forretningsrejser byder på forskellige forventninger, og du skal derfor være klar over disse inden afrejse. Hvad er formålet med din rejse? Er forretningsrejsen en blanding af fornøjelse og arbejde, eller er det kun en forretningsrejse? En forretningsrejse ses ofte for, at der i sidste ende skal være en gevinst f.eks. etablere nye kontakter i udlandet, potentielle samarbejdspartnere eller reklame. Hvis din virksomhed har en hjemmeside, som skal henvendes til udenlandske kunder, kan det være en god ide at investere penge i en dansk til engelsk oversætter. Det er med til, at din virksomhed fremtræder professionel ude på det store globale marked, og vil være pengene værd.

Under en forretningsrejse skal kost og logi dækkes, skal du selv betale disse, eller betaler virksomheden? Spørg din arbejdsgiver omkring dette, så I har fået en forventningsafstemning inden.

Giv dig selv lov til at slippe tankerne inden afrejse og stress ikke. Det kommer der aldrig noget godt ud af.

Sådan pakker du til din forretningsrejse

Det er ikke nemt at pakke til en forretningsrejse, for det kan være svært i forvejen at vide, hvad dresscoden til møderne er. Hvis du har pakket tøj, som har en tendens til at blive krøllet, kan det være en god ide at pakke en tøjdamper. Nogle hoteller har ikke altid et perfekt strygejern, så kom dette i forkøbet ved at være forberedt. Sørg for at pakke pænt jakkesæt, kjole osv. Tænk på du skal præsentere en virksomhed, og den skal præsenteres på bedste vis. Skab mere plads i din kuffert ved at rulle dit tøj eller læg det pænt sammen. Pak i god tid og lav eventuelt en pakkeliste.

Sørg altid for at komme i god tid til møderne. Det kan derfor betyde, at du skal rejse en dag i forvejen, hvis der skulle opstå forsinkelser eller aflysninger på din flyafgang. Herved har du mulighed for at handle hurtigt og finde på potentielle løsninger. Træk vejret dybt – det hele skal nok løse sig.

Skriv en kommentar