Må jeg have min e-cigaret med, når jeg rejser?

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Skal du ud at rejse, men er du i tvivl om, om du må have din e-cigaret med? Så får du en guide her, du bør læse, inden du begiver dig afsted på ferie. Du får svar på alt det, du har behov for at vide, hvis du skal ud at rejse og har planer om at have din e-cigaret med.

Reglerne varierer fra land til land

Det er ikke alle lande, der tillader e-cigaretter. I Singapore er det eksempelvis ulovligt, og derfor bør du altid undersøge, om det e-cigaretter overhovedet er lovlige i det land, du skal rejse til. Hvis ikke du er klar over, hvad reglerne er, så risikerer du, at din e-cigaret bliver konfiskeret, at du får en bøde, eller – i værste tilfælde – at du kommer en tur i fængsel. Det er dog kun meget sjældent, at det vil ske.

Er det tilladt at have min e-cigaret med på flyet?

I langt de fleste tilfælde må du gerne have din e-cigaret med i flyet. Det er endda tilladt at have den med i håndbagagen hos de fleste flyselskaber, men det er altid en god idé at tjekke med dit flyselskab, inden du tager afsted. Det samme gør sig gældende for e-væsken, så længe den holder sig under grænsen på 100 mm. Her skal du dog, som med andet e-væske, putte væsken i en gennemsigtig plastikpose. Præcis som på samme måde som andre væsker. Det er dog altid en god idé at pakke væsken forsvarligt, hvis beholderen skulle begynde at lække.

Du må dog ikke have batterierne til e-cigaretten med i den bagage, du checker ind. Det er forbudt i hele verden, og derfor skal du huske at lægge dine batterier i håndbagagen. Det skyldes, at de kan komme til at blive antændt.

Du må ikke bruge e-cigaretter i flyet

Selvom du gerne må have din e-cigaret med i håndbagagen, er det ikke tilladt at bruge dem, når du er oppe at flyve. Det gælder for næsten alle selskaber over hele verden. Bruger din e-cigaret ombord på flyet, kan du risikere at få en bøde eller – igen, i værste tilfælde – at blive smidt i fængsel. I de fleste lufthavne må du heller ikke bruge e-cigaretten, medmindre du befinder dig i rygeområder. Det sidestilles altså i næsten alle tilfælde med almindelig tobaksrygning.

Skriv en kommentar